Elnökségi munka a Magyar Zeneterápiás Egyesületben

A Magyar Zeneterápiás Egyesület országos szövetségének elnökségi tagságát elfogadva 2020. májusától a hazai zeneterápiás érdekképviselet ügyén is dolgozom. Az MZE a hazai zeneterapeuta képzés meghonosításával egy időben kezdte el tevékenységét nemzetközileg elismert szakemberek és egyetemi, főiskolai oktatók részvételével. Az egyesület napjainkban is vezető szerepet tölt be a zeneterapeuta szakember képzés területén. Számos szakmai konferencia, műhely és találkozó szervezésével segíti a magyar kollégák munkáját, és a zeneterápiás módszertan gyógyításban betöltött szerepét.

Az elnökségi tagság egyelőre operatív feladatok kijelölésével indult el, ugyanis számos kérdést, mint például az egyesület nemzetközi szervezeti tagsága, a zeneterapeuták szakmai névjegyzékének megjelentetése, stb., fontos volt tisztázni a hosszú távú célok megfogalmazásához.

Az elnökségben betöltött szerepemet a vidéki zeneterapeutáknak szóló bekapcsolódási lehetőségként is értékelem, s bízom benne, hogy számos rendezvény formájában is elérhetővé válik, s valós igények alapján bővül a szervezet valamennyi szolgáltatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük